WIE IS E.S.A. Inova
E.S.A. Inova is de innovatieve tak van E.S.A. Group.
Zij houden zich bezig met de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van waterzuivering en rookgasreiniging. Zo hebben zij de E.S.A. Flexibel Water Treatment Installation ontworpen. Met dit product word is het mogelijk drink water te maken uit elke water bron.

E.S.A. Flexible Water Treatment Installation.

De E.S.A. Flexible Water Treatment Installation is een installatie die bestaat uit drie losse units. Dat heeft een aantal voordelen. Er hoeft niet altijd geïnvesteerd te worden in een grote installatie en hij is mobile doordat elke unit is ingebouwd in een eigen frame.

Niet elke eind gebruiker heeft de zelfde wensen voor zijn waterbehandeling.
Zo heeft elke eind gebruiker een ander doel te behalen uit verschillende water bronnen. In Nederland hebben we industriële bedrijven die hun vervuilde afvalwater niet mogen lozen. Na behandeling van het afvalwater in de E.S.A. Flexible Water Treatment Installation, mag er wel geloosd worden op het riool of op het oppervlakte water.

E.S.A. Inova is ook geïnteresseerd waterzuiverings projecten te realiseren  in (Zuid)- Afrika. Daar zien we problemen als: ondergelopen kolen mijnen, bevolkingsgroepen langs zee of langs een rivier en de ‘’agri culture’’ die schoon water nodig heeft voor hun gewassen.

Voor al deze en meerdere eind gebruikers is de E.S.A. Flexible Water Treatment Unit zeer geschikt.

De mobiliteit van de installatie is zeer nuttig op het moment dat een water bron leeg kan raken of wanneer de installatie ingezet moet worden voor tijdelijke projecten. De installatie is gemakkelijk los te koppen en te verplaatsen naar een volgend project of een nieuwe water bron. De pompen en toe- en afvoerslangen zitten ingebouwd in het frame. Wanneer de unit op locatie staat is hij vrijwel direct gereed voor gebruik.

Ook bij zout water is de complete E.S.A. Flexible Water Treatment Installation een uitkomst. De installatie heeft met stap 4 de mogelijkheid voor ontzouting.

Wanneer gewenst kan de totale installatie maar ook de losse units voorzien worden van zonnepanelen, automatische meet- en regeltechniek en pijpleidingen van de bron naar de installatie en van de installatie naar een afneempunt.

Stap 1: E.S.A. Floculation Unit.

De  E.S.A. Floculation Unit is speciaal ontworpen om de eerste stap te zetten naar schoonwater.

De E.S.A. Floculation Unit heeft een tangentiale draaiing waardoor er een goede reactie ontstaat tussen het vervuilde water en chemie. De deeltjes die uit het vervuilde water gehaald moeten worden binden met de chemie en bezinken. Het effluent water stort over en word opgevangen in een externe unit of in stap 2, de E.S.A. Sand Filtration Unit.

 

 

 

Stap 2: E.S.A. Sand Filtration Unit.

Wanneer het water aan een nog betere kwaliteit moet voldoen, komt er na de E.S.A. Floculation Unit een 2de stap. De E.S.A. Sand Filtration unit. Bij deze stap worden de kleine deeltjes die nog in het behandelde water zitten van stap 1 opgevangen. Hierna ontstaat er een hoogwaardige kwaliteit water die na hygiënisatie ook als drinkwater gebruikt mag worden. Hygiënisatie is een onderdeel van het proces wanneer gewenst.

 

 

 

Stap 3: E.S.A. Nano-Filtration Unit.

Het behandelde water wat nog een – en tweewaardige ionen bevat die niet ontrokken worden in stap 1 en stap 2, kunnen worden verwijderd met de E.S.A. Nano-Filtration Unit. Hierna kan het water naar de eind gebruiker.

 

Stap 4: E.S.A. Desalination Unit.

Ook voor zout water is de complete E.S.A. Flexible Water Treatment Unit een uitkomst.
De E.S.A. Desalination Unit kan worden gebruikt direct na stap 2 of stap 3 om te ontzouten.

E.S.A Inova & Zuid-Afrika

E.S.A. Inova staat op de WATER INSTITUTE OF SOUTHERN AFRICA (WISA) CONFERENCE!!

Dhr. Charles en Mevr. Sanne zullen daar hun innovatieve installatie gaan promoten. Zij hopen contacten te maken met mogelijk Zuid-Afrikaanse zaken partners die het mogelijk maken om de E.S.A. Flexible Water Treatment Installation op de Zuid-Afrikaanse markt te brengen. Zuid-Afrika kampt met een groot water tekort. E.S.A. Inova is in 2016 voor privé doeleinde in Zuid-Afrika geweest en heeft dit zelf ondervonden. ‘’Wij kunnen deze mensen helpen’’ was de eerste reactie. En zo ontstond er contact tussen de Embassy of the Kingdom of the Netherlands en E.S.A. Inova. Maar eerst zijn we naar Sudan gegaan. Lees meer over Sudan onder het kopje: E.S.A. Inova & Sudan.

 

E.S.A. Inova meer dan tevreden
terug uit Zuid-Afrika.

E.S.A. Inova stond 3 dagen op de WISA in Zuid-Afrika. Hier hebben zij mogelijke partners ontmoet die het mogelijk maken om waterzuiverings projecten te kunnen realiseren.

Op de beursvloer werd de E.S.A. Flexible Water Treatment Installation gepresenteerd. Er waren veel enthousiaste reacties en de Zuid-Afrikaanse Minister Gugile Nkwinti noemde het zelfs het product wat ze nu echt nodig hebben.

E.S.A. Inova & Sudan.

In februari 2017 was E.S.A. Inova uitgenodigd in Sudan. Hier bezochten zij, Dhr Charles en Mevr. Sanne een week lang diverse locaties waar een E.S.A. Flexibel Water Treatment Installation een goede ontwikkeling naar schoondrinkwater zou kunnen zijn. Op dit moment drinkt de meerderheid van de Sudaneese bevolking uit de rivier de Nijl of uit grondwaterbronnen. Dit water word onbehandeld gedronken waardoor een groot deel van de bevolking ziek word.

Zij bezochten ook verschillende ministeries, water treatment plants, workshops en ze mochten zelfs op bezoek bij de vice president van Sudan. Allen waren erg enthousiast over het unique ontwerp die hun kan helpen aan schoon drinkwater.